Het Kampen van..

Het Kampen van… geeft unieke themastadswandelingen in de Overijsselse Hanzestad Kampen. Zoekt U een echt bijzondere stadswandeling met gids in Kampen, dan bent U bij ons aan het goede adres. De gids loopt namelijk bij alle wandelingen die momenteel worden aangeboden in themakleding. De typetjes zijn historisch bijna vergeten Kamper grootheden. Deze dienen als een soort spreekwoordelijke kapstok waar wandelingen over verschillende perioden in de Kamper geschiedenis aan worden opgehangen. De tijdstippen dat onze wandelingen worden aangeboden staan op het tabblad Stadwandelingen.

Uitleg over de diverse wandelingen staan bij het tabblad Wandelingen. Verder ligt de focus bij onze wandelingen op een bredere Europese context in een bepaalde tijdsperiode. Mede daarom is de eigenaar als studiereis naar Scandinavië afgereisd, om zelf te ervaren hoe de scheepsroutes van de Hanze waren, waar de Sonttol betaald werd, een Kamper Vitte (handelspost) te bezoeken en te bekijken waar en hoe de Hanzekooplieden werden opgeleid.

Daarnaast biedt Het Kampen van… ook bijzondere lessen (zie kopje Educatie) en stadswandelingen voor leerlingen/scholieren en studenten op zowel het Primaire, Secondaire en Tertiaire (MBO,HBO,WO) onderwijs aan. Daarnaast geven wij ook lezingen. Deze lezingen kunnen gaan over de historische personen waar onze wandelingen aan zijn opgehangen, maar ook over andere historische of sociaal historische zaken, die direct of indirect op Kampen en zijn nabije omgeving zijn gebaseerd.

Aanvragen kan via: info@hetkampenvan.nl of via 06-27887316

Naast groepen themawandelingen biedt Het Kampen van… in overleg, ook individuele wandelingen aan. Reguliere themastadswandelingen gaan door als er minimaal vijf aanmeldingen zijn en kosten € 12,50 P.P. (incl. BTW) en koffie/thee en gebak tijdens de pauze van de wandelingen. Individuele wandelingen kosten € 23,50 P.P. (incl. BTW). Die zijn ook met koffie/thee en gebak tijdens de pauze bij Restaurant de Vijfsprong.

Daarnaast is het ook mogelijk in overleg met onze gids groepswandelingen te maken. Bij groepen met minimaal vijftien personen is het ook mogelijk de Generaal van Voorst tot Voorst-, de David Mercado-, of de Alessandro Pasqualiniwandeling te maken. Mocht U een groepswandeling willen over andere onderwerpen dan is dat in overleg mogelijk. Als U als lid van het Nut Kampen een van onze diensten wil gebruiken krijgt U 10% korting op onze activiteiten.

Kijk voor meer informatie op www.hetkampenvan.nl.