Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen
 Educatie
Cultuur
Welzijn

10% korting bij Stichting Grafisch Atelier Kampen (GRAK)

 

Stichting Grafisch Atelier Kampen, opgericht in 1983, beheert een goed geoutilleerde werkplaats, waar de ambachtelijke grafische technieken zeefdruk, hoogdruk, diepdruk en steendruk worden beoefend. Tegen een vergoeding kunnen kunstenaars die deze technieken beheersen gebruik maken van onze faciliteiten. De ruime en sfeervolle werkplaatsen van het Atelier zijn gevestigd in het voormalige stadskantoor van Kanis & Gunnik in de binnenstad van Kampen.

 

Zeefdruk

De zeefdrukruimte beschikt over een belichtingstafel met UV-lamp, één druktafel en een grote voorraad Unico en Sico waterbasisinkten. Er zijn twee soorten zeven beschikbaar, 140T voor papier- en 100T voor textieldruk, in verschillende maten; het grootste raam heeft een drukvlak van 84 x 123 cm. De rakelbreedte loopt van 12 tot 80 cm. Op de grote lichtbak kan voorbereidingswerk worden verricht. Het Grafisch Atelier draagt zorg voor het strippen van de ramen.

 

Hoog- en diepdruk

Op het Atelier zijn twee hoogdruk/etspersen aanwezig. De grote pers heeft een drukbreedte van maximaal 100 cm en een druklengte van maximaal 200 cm. Op de kleine pers kan tot 60 cm breed en 100 cm lang gedrukt worden. Er is zwarte etsinkt aanwezig en Van Son hoogdrukinkt in zwart, wit en de primaire kleuren. Er kan gebruik worden gemaakt van de inktrollers van het Atelier. Voor het toepassen van de aquatinttechniek staat een asfalt-stuifkast klaar.

 

Lithografie

In onze gietijzeren Karl Krause-lithopers kan een rijver met een maximale druktbreedte van 48 cm geplaatst worden. De stenen, in verschillende maten, worden op het Atelier geslepen in een slijpbak. Er is zwarte litho-inkt aanwezig, alsmede voorbereidingsmaterialen zoals gom, zuur en grein.

 

Wil je komen werken?

Het Grafisch Atelier werkt op afspraak. Om te kunnen drukken op het Atelier reserveer je een ruimte. Hiervoor kun je telefonisch of per mail contact opnemen of gewoon even langskomen. Een werkplaats wordt verhuurd per dagdeel van vier uur. Gebruikte materialen zoals papier, inkt en zeefdrukramen worden apart in rekening gebracht.

 

 

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag: 13.00 – 17.00 uur

Woensdag: 13.00 – 17.00 uur

Vrijdag: 13.00 – 17.00 uur

 

 

grafisch-atelier.nl

 

 

 

Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen

All Rights Reserved | Copyright  © Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, Departement Kampen

 

Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen
 Educatie
Cultuur
Welzijn
Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen  Educatie Cultuur Welzijn