Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen
 Educatie
Cultuur
Welzijn

Activiteiten;

 

Eind 2017 is het bestuur van het Departement Kampen geheel vernieuwd. Begin 2018 zal het jaarprogramma bekend worden gemaakt. Zodra dit is vastgesteld volgt publicatie op de website.

 

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

In voorbereiding zijn onder meer een aantal lezingen gecombineerd met wandelingen over bouwkunst en stedenbouw in Kampen, dit in samenwerking met Stichting CultuurZIEN. Ook zullen er mogelijk activiteiten worden georganiseerd tijdens de Kamper kunstmanifestatie ‘Weg van Kunst’, waarbij deelnemende kunstenaars betrokken zijn.

In oktober organiseert het Nutsdepartement een lezing.

 

 

 

 

 

 

 

 

cultuurZIEN en het Nutsdepartement Kampen werken samen

Vanaf 2018 werken cultuurZIEN en het Nutsdepartement samen. Dit betekent dat leden van het Nutsdepartement Kampen 10% korting krijgen, wanneer zij deelnemen aan activiteiten van cultuurZIEN (en enkele andere culturele instellingen). Het lidmaatschap van het Nutsdepartement bedraagt voor 2018 slechts € 10, -. Voor snelle rekenaars: bij deelname aan de cultuurZIENcursus over de bouwgeschiedenis van Kampen verdient men het lidmaatschap direct weer terug. Nieuwsgierig naar het Nutsdepartement of aanmelden als lid?

Kijk op www.cultuurzien.nl voor de activiteiten.

 

 

 

 

Veel belangstelling voor cursus bouwgeschiedenis:

"Op weg naar een nieuwe architectuur"

In het voorjaar 2018 organiseert cultuurZIEN een cursus over de bouwgeschiedenis van Kampen. Sprekers zijn Geraart Westerink, Theo van Mierlo en Carin Koopman. De cursus beslaat de periode vanaf het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden in 1815 tot de komst van de eerste personal computers rond 1980. Deze periode wordt opgedeeld in vijf avonden over een specifiek onderwerp (zie hieronder). De cursusavonden vinden plaats in het SNS historisch centrum, Burgwal 43. Iedere avond start met een inleiding, waarin het onderwerp in een bredere context wordt gepresenteerd. Na de koffie-/theepauze volgt een stadswandeling. De cursusavonden starten om 19.30 uur en duren tot ca. 22.00 uur. De deelnamekosten voor de gehele cursus van vijf avonden bedragen € 100, –. Er kan ook per avond worden ingeschreven, dan bedragen de deelnamekosten € 25, – per avond. Leden van het Nutsdepartement Kampen ontvangen 10% korting op de deelnameprijs. Er is nog een beperkt aantal plekken vrij.

 

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

1. Klassicisme en stadsarchitect Nicolaas Plomp ,

dinsdag 27  maart, Carin Koopman

2. Industrië le architectuur ,

dinsdag 3 april, Theo van Mierlo

3. Jugendstil en overige architectuur rond 1900 ,

woensdag 11 april, Geraart Westerink

4. Amsterdamse School en plan Zuid ,

woensdag 18 april, Geraart Westerink

5. Stadsvernieuwing ,

dinsdag 24 april, Theo van Mierlo

Over de sprekers:

Carin Koopman is beeldend kunstenaar en oprichter/eigenaar v an cultuurZIEN. Samen met Kees Prins publiceert zij video's over de geschiedenis van Kampen.

Geraart Westerink is kunsthistoricus met als spec ialisatie de ornamentiek van de moderne architectuur. Geraart schreef diverse boeken over de bouwgeschiedenis van Kampen.

Theo van Mierlo is historicus met een grote kennis over de stad Kampen. Theo publiceert regelmatig artikelen over de geschiedenis van Kampen.

Opgeven voor deelname aan de cursus ''Op weg naar een nieuwe architectuur' ' kan tot 22 maart via kunst@cultuurzien.nl of via tel. (038)331 10 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10% korting bij Het Kampen van..

Het Kampen van... geeft unieke themastadswandelingen in de Overijsselse Hanzestad Kampen.  Zoekt U een echt bijzondere stadswandeling met gids in Kampen, dan bent U bij ons aan het goede adres. De gids loopt namelijk bij alle wandelingen die momenteel worden aangeboden in themakleding. De typetjes zijn historisch bijna vergeten kamper grootheden. Deze grootheden dienen als een soort spreekwoordelijke kapstok waar wandelingen over verschillende perioden in de Kamper geschiedenis aan worden opgehangen. De tijdstippen dat onze wandelingen worden aangeboden staan op het tabblad Stadwandelingen. Uitleg over de diverse wandelingen staan bij het tabblad Wandelingen. Verder ligt de focus bij onze wandelingen op een bredere Europese context in een bepaalde tijdsperiode. Mede daarom is de eigenaar als studiereis naar Scandinavië afgereisd, om zelf te ervaren hoe de scheepsroutes van de Hanze waren, waar de Sonttol betaald werd, een Kamper Vitte (handelspost) te bezoeken en te bekijken waar en hoe de Hanzekooplieden werden opgeleid.

 

Daarnaast biedt  Het Kampen van... ook bijzondere lessen (zie Kopje Educatie) en stadswandelingen voor Leerlingen/scholieren en studenten op zowel het Primaire, Secondaire en Tertiaire (MBO,HBO,WO) onderwijs aan. Daarnaast geven wij ook lezingen. Deze lezingen kunnen gaan over de historische personen waar onze wandelingen aan zijn opgehangen, maar ook hele andere historische of sociaal historische zaken, die direct of indirect op Kampen en zijn nabije omgeving zijn gebaseerd.

Aanvragen kan via: info@hetkampenvan.nl of via 06-27887316

 

Naast groepen themawandelingen biedt Het Kampen van... in overleg, ook individuele wandelingen aan. Reguliere themastadswandelingen gaan  zeker door als er vijf aanmeldingen zijn en kosten € 12,50 P.P. (incl. BTW) en koffie/thee en gebak tijdens de pauze van de wandelingen. Individuele wandelingen kosten € 23,50 P.P. (incl. BTW). Die zijn ook met Koffie/thee en gebak tijdens de pauze bij Restaurant de Vijfsprong. Daarnaast is het ook mogelijk in overleg met onze gids, groepswandelingen te maken. Bij groepen met minimaal 15 personen is ook mogelijk, de Generaal van Voorst tot Voorst, de David Mercado of de Alessandro Pasqualini wandeling te maken. Mocht U echt een groepswandeling willen over andere onderwerpen dan is dat in overleg ook mogelijk. Als U als lid van het Nut Kampen, een van onze diensten wil gebruiken krijgt U 10% korting op onze activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.hetkampenvan.nl

 

 

 

Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen

All Rights Reserved | Copyright  © Maatschappij tot Nut van 't Algemeen, Departement Kampen

Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen
 Educatie
Cultuur
Welzijn
Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen
Maatschappij tot Nut van't Algemeen Departement Kampen  Educatie Cultuur Welzijn